Nieuwsbrief 26
zaterdag 10 augustus 2024
Senioren kunnen nog tot en met 1 september checken of ze recht hebben op toeslagen van vorig jaar. En dat is heel eenvoudig, want ze weten nu precies hoe hun situatie er in 2023 uit zag.
Veranderde er vorig jaar iets in uw leven? Ging u bijvoorbeeld met (vervroegd) pensioen? Of bent u minder gaan werken? Dan kunt u misschien nog zorg- en/of huurtoeslag krijgen over 2023. Het aanvragen van toeslagen over 2023 kan nog tot en met 1 september 2024 via Mijn toeslagen. Hulp nodig? Kijk op toeslagen.nl/hulp voor hulp bij u in de buurt.
Of u toeslagen kunt krijgen, is voor elke toeslag verschillend. Het hangt onder andere af van uw vermogen en inkomen. Elke toeslag moet u ook apart aanvragen.
Het aanvragen van zorg- en/of huurtoeslag kan ook met terugwerkende kracht. Dat betekent dat u nog tot en met 1 september 2024 zorg- en/of huurtoeslag kunt aanvragen over vorig jaar. Het prettige hieraan is dat u nu precies weet hoe uw situatie er in 2023 uitzag. En wat dus bijvoorbeeld uw vermogen en inkomen waren.
Zo krijgt u niet te veel of te weinig toeslag
Maak een proefberekening op toeslagen.nl/proefberekening om te zien of u recht heeft op toeslag over vorig jaar.
Blijkt dat u recht heeft op toeslag over vorig jaar? Vraag het dan uiterlijk 1 september aan via Mijn toeslagen.
Controleer gelijk uw gegevens van 2024. Want als u zorg- en/of huurtoeslag over vorig jaar aanvraagt, ontvangt u ook toeslag in 2024. Is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie? Pas dit dan meteen aan via Mijn toeslagen of de app Toeslagen.
Goed om te weten: het invullen van de proefberekening is anoniem. U hoeft uw naam dus niet in te vullen. En het verplicht u tot niets. U ontvangt de toeslag pas als u het aanvraagt via Mijn toeslagen. Dus controleer snel of u nog recht heeft op toeslagen. Toeslagen zijn er om u te helpen.
Hulp bij u in de buurt
Vindt u het fijn om hulp te krijgen bij het maken van een proefberekening of het aanvragen van toeslagen? Ga dan langs bij een hulppunt bij u in de buurt. Op toeslagen.nl/hulp ziet u waar u terecht kunt. U kunt ook gratis bellen naar de BelastingTelefoon voor vragen over toeslagen via het nummer 0800 – 0543.
Met deze campagne ligt de focus op de volgende fraudevormen: Aankoopfraude, Bankhelpdeskfraude, Geldezels, Datingfraude en Cryptofraude. De campagne wordt verdeeld in vier momenten en er wordt gestart met Aankoopfraude. In de Toolkit (zie bijlage onderaan dit bericht) vind u de campagnekalender en hier de data van de verschillende momenten.
Het thema Aankoopfraude is gericht op een brede doelgroep vanaf 18 jaar. De campagne wordt o.a. onder de aandacht gebracht via betaalde media-inzet zoals (online) radio, display bannering, online video, social media (Facebook, Instagram, Snapchat) en print. Daarnaast wordt door middel van straatinterviews TikTok anders ingezet. Voor aankoopfraude wordt winkelend publiek geïnterviewd en komt een fraude-expert van een van de banken aan het woord. Het huidig TikTok-kanaal van de Nederlandse Vereniging van Banken wordt omgezet van @frauderenzowerkthet naar @voorkomfraude. De eerste TikTok-video’s zullen medio augustus te zien zijn.
De Koepel Gepensioneerden adviseert zijn lidverenigingen de informatie van deze campagne doorgeven aan hun leden via website of nieuwsbrief. En een ieder kan natuurlijk deze bekendmaking doorgeven aan familie, vrienden, buren en kennissen.
Bekijk onze
dossiers
Koepel Gepensioneerden
3500 GB Utrecht
T: 030 – 28 46 080
E: communicatie@koepelgepensioneerden.nl
W: www.koepelgepensioneerden.nl